♥ ♥ Tabung Vacation ♥ ♥

Tuesday, August 25, 2015

D.I.Y Mini Pizza Awesome

Assalamualaikum u olls...

Lamanya tak update rasa.. al-maklum la..mood kelaut.. penat dan stress dengan keje yang tahap gaban menggunung.. So.. disebabkan Nadia nak menghilangkan stress, Nadia suka sangat bagi orang makan hasi tangan Nadia. Balik je keje, tengok peti dulu.. apa yang ada masak je.. janji kita masak tu ikhlas dan penuh kasih sayang.. mesti ramai yang akan makan kita masak.

So, kali ni Nadia nak share resipi ringkas dan paling penting sedappp… puas hati makan kalau keluar modal banyak sekalipun.. Tapi resipi Nadia share kalini.. takde la keluar banyak modal pun.. barang-barang yang sememangnya ada dalam peti dan di rumah. Jom.. jenguk resipi “Mini pizza awesome”..

Resipi Pizza Simple
“Mini pizza awesome”

Bahan-Bahan

♥ Roti gardenia
♥ mayonis
♥ sos cili
♥ serbuk lada sulah / lada hitam
♥ bawang besar/holand - dihiris nipis & memanjang
♥ lada benggala - dihiris nipis & memanjang
♥ sosej - dihiris nipis 
♥ filamen ketam - dihiris nipis
♥ mozzarella (tapi Nadia guna cheese slice yang biasa tu je)


CARA-CARANYA

Sos cili dan mayonis dicampur sekali..kacau sehingga sebati. Kemudian sapukan pada roti gardenia tu.. Sapu rata okeh.. pastu isikan filamen ketam & sosej. taburkan sedikit serbuk lada sulah @ lada hitam ikut kepedasan yang korang suka eh.. pastu letakkan slice cheese dan taburkan bawang dan lada benggala.. BAKAR selama 10-15minit pada suhu 190°C.. tadaaaa...dah siap piza siap simple macam Nadia buat tu... J SELAMAT MENCUBA...

*****************************************
Lovelifesomebody"hambaAllah"
Nadia Reza ♥♥
Post a Comment